Barcelonanieuws

Beste vrienden van de Brabantse Superleague,


De eerste ZLU-vlucht hebben we achter de rug, de winnaars zijn bekend, Harry de Jong van harte proficiat met deze fantastische zege! Ook hebben we Agen inmiddels ingemand, 1.082 duiven totaal is nog steeds een mooie score, maar helaas zijn het er wel 181 minder dan in 2017. Is het zware voorseizoen hier debet aan? Wij laten ons niet uit het veld slaan en vieren feest zolang er strijd is en een reden tot paniek komt in mijn woordenboek niet snel voor.

Zondag 1 juli a.s. korven wij weer in voor Barcelona, de kraker van het seizoen. Hopelijk vindt u allen nog een of meerdere duifje(s) om deze koninginneklassieker tot een daverend succes te maken. Wij hebben vorig jaar de supersprint in het leven geroepen en is door de deelnemers als een geweldig succes ervaren. Inleg 5,- euro per liefhebber, die hiermee meedoet met zijn eerstgetekende duif van de poulebrief. U kunt u aanmelden en afrekenen bij de concourspenningmeester van uw inkorfcentrum. De drie deelnemende IFC's dragen elk 100,- euro per IFC bij aan deze supersprint. Na het inkorven worden de namen van de deelnemers doorgestuurd naar ondergetekende en de betaling afgedragen aan de penningmeester, Joh. den Ouden, van IFC Hoogerheide, IBAN: NL11RABO0162517149, t.n.v. IFC Hoogerheide. We zullen evenals vorig jaar starten met een bedrag van 250,- euro en vervolgens een aflopend prijzenschema samenstellen, zodat meerdere deelnemers in de prijzen zullen vallen. Het prijzenschema zal voor de lossing van Barcelona op deze site worden gepubliceerd. De gewonnen gelden worden twee weken na het verschijnen van de BSL-uitslag aan de concourspenningmeesters overgemaakt.

Evenals vorig jaar zal er een beker vervlogen worden voor het IFC die het eerste drie eerstgetekenden op de uitslag heeft staan, hiervoor hoef je je niet in te schrijven. De beker wordt gesponsord door Harry Vera.


Onze hoofdsponsor Belgica-De Weerd maakt het weer mogelijk om op het eind van het seizoen drie kampioenen en een kampioenduif aan te wijzen, Henk en Harry bedankt, dankzij jullie zit er nog leven in de Brabantse duivensport.


Eenieder veel succes op Agen en tot ziens volgende week vanuit Barcelona.


Met sportgroeten,


Philip Geerdink

animator Brabantse Superleague